İlahiyat Haber

Arapça Dil Laboratuvarı Açıldı

 

Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi bünyesinde kurulan Arapça Dil Laboratuvarı, öğrencilerin Arapça öğrenmesini ve daha kaliteli eğitim almasını sağlayacak.

İlahiyat fakültesinde kurulan 50 öğrenci kapasiteli Arapça Dil Laboratuvarının açılışı yapıldı. Teknolojiyi kullanarak öğrencilerine Arapça başta olmak üzere birçok alanda eğitim imkanı sağlayacak olan laboratuvar, daha kaliteli hizmet için öğrencilere her türlü imkanı sunuyor.

Laboratuvarın açılış kurdelesini kesen Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, sistemin işleyişini oturduğu yerden test ederek, öğrencilerle avantajlarını paylaştı.

Battal, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilahiyat fakültesi öğrencilerinin daha iyi eğitilmesi amacıyla güzel bir sistem kurduklarını belirterek, öğrencilere, dünyadaki en iyi eğitimin verildiği yerlerdeki eğitim imkanını sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

“Öğrencilerimize laboratuvarlarımızda uygulamalı eğitim vermeye çalışıyoruz. Tek amacımız, tek hedefimiz öğrencilerimizi çağdaş eğitim düzeyinde yetiştirmek” diyen Battal, üniversite olarak son üç yıl içerisinde önemli adımlar attıklarını ifade etti.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulbaki Güneş ise laboratuvar sayesinde öğrencilerin okul bitiminde çok rahat şekilde Arapçayı anlama, konuşma ve kendilerine gelen konuşmaları çözebilme yeteneğine kavuşacağını dile getirdi.

İlgili Makaleler