İmam Hatip Lisesi İHL HABER

Hafızlık Yapacaklara MEBden Müjde !

 

Milli Eğitim Bakanlığı, hafızlık eğitimine başladığını Diyanet’e bağlı Kur’an kurslarından belgelendiren ortaokul öğrencilerinden, o eğitim-öğretim yılı için devam zorunluluğu aramayacak. Milli Eğitim Bakanlığı, hafızlık eğitimine ilişkin olarak devrim niteliğinde bir karar aldı.

Hafızlık eğitimi için sadece imam hatip ortaokulu öğrencilerine kolaylık sağlayan Bakanlık, kapsamı genişleterek bütün ortaokul öğrencilerinin hafızlık eğitim alabilmelerinin önünü açtı. Buna göre daha önceki uygulamada sadece imam hatip ortaokulunda öğrenim gören ve hafızlık eğitimi alan öğrencilere tanınan ‘1 yıllık izin’ hakkı, tüm ortaokul öğrencileri için de getirildi.

Bu kapsamda İmam Hatip Ortaokulu veya herhangi bir ortaokula kayıt yaptıran veya devam eden öğrencilerin hafızlık eğitimine başladığını Diyanet İşleri Bakanlığına bağlı Kur’an kurslarından belgelendiren öğrencilerden o eğitim ve öğretim yılı için devam zorunluluğu aranmayacak.

Hafızlık eğitim alanlar bu eğitimleri süresince eğitim ve öğretim yılı başından itibaren en fazla bir eğitim öğretim yılı okula devam etmeyecekler. Bu sürenin bitiminde okula devamları sağlanacak. Bu öğrenciler okullarına döndüklerinde devam edemedikleri eğitim öğretim yılına ait derslerden okul müdürünün sorumluluğu ve koordinesinde, alan öğretmenden oluşturulacak komisyon tarafından sınava alınacak ve başarılı olanlar bir üst sınıfa devam ettirilecekler.

İmam hatip ortaokulu veya ortaokul öğrencileri bu izin haklarını 5, 6 veya 7’nci sınıflardan herhangi birinde kullanabilecekler. Kaynak; Türkiye

İlgili Makaleler